Dé Kaasspeciaalzaak aan de authentieke Frederik Hendriklaan! Van kaas tot de borrel, wij hebben alles in huis.

I Muri Primitivo
Omschrijving

De rode wijn I Muri Primitivo is gemaakt van – zoals de naam al zegt- de primitivo druif. Je hoeft niet bang te zijn dat dit maar een ‘primitief’ wijntje is, er is niks ‘primitiefs’ aan deze Primitivo. Integendeel! Je waant je direct in zonnig Italië wanneer je je neus in het glas steekt. Verleidelijk zwoel van geur, vol rijp rood fruit zoals zwarte kersen en ook iets van specerijen en olijf. Ook denken wij iets van donkere chocolade te ruiken. De smaak is vol, warm en intens. Mondvullend breed noemen de wijnexperts dat. Niet voor niks is deze wijn één van de populairste Primitivo’s van onze Casa.

I Muri Primitivo
Deze rode wijn komt uit het zuiden van Italië (Puglia) en is intens, sappig en zacht van smaak. Mooi romig en sappig met body en frisheid. Kenmerken in de geur en smaak zijn vooral kersen, specerijen en chocolade met een bittertoetsje en heerlijk zachte tannines. Primitivo druif is in korte tijd een erg geliefde en populaire druif geworden. Onze I Muri Primitivo is een uitstekend voorbeeld hiervan. Aanbevolen om deze wijnen jong te drinken.

De I Muri Primitivo wordt gemaakt door Vigneti del Salento, onderdeel van Farnese Vini. Al meerdere malen is deze wijnproducent verkozen tot de beste wijnproducent van Italië. Ook deze wijn is van hoge kwaliteit. Lange tijd werd de Primitivo enkel gebruikt als smaak of kleurversterker aan andere, minder stevige, rode wijnen. Toch hebben de moderne technieken enorm geholpen tot de beschaving van de Primitivo. De druif is bestand tegen de hoge temperaturen die in Puglia voorkomen. Desondanks brengt hij elegante, soepele en intens smakende wijnen voort van een kwaliteit die aan te bevelen is.

I Muri Primitivo

Krachtige Zuid-Italiaanse wijn

€ 11,95
Puglia
Primitivo
2018
14%
Geen
Italië
Glutenvrij