Hollandse kaas

Hollandse kaas

Stompetoren kaas

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. Onze koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten. Hiervoor belonen we onze boeren graag met een speciale premie.

Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren.

In het speciale rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje.

Koeien die grazen in een weiland

Boerenkaas

Boerenkaas

Stapel hele en aangesneden boerenkazen met prijskaartjes

Zo rijk, krachtig en uniek

Door de jaren heen hebben we een vast assortiment boerenkaas gecreëerd, van boeren die speciaal zijn geselecteerd omdat zij een hoge en constante kwaliteit kunnen leveren. Het unieke aan boerenkaas is dat elke boer zijn eigen verhaal, smaak en specifieke eigenschappen heeft. Juist daarom hebben we voor elk wat wils!

Onderscheid boeren- en boerderijkaas

We hebben onderscheid in boerenkaas als boerderijkaas (rauwmelks of gethermiseerd). Dit staat ten allen tijde vermeld op het betreft etiket en in de artikelomschrijving. Hierin kan naar wens een selectie worden gemaakt, ons advies is daarin altijd te kiezen voor de smaak die bij u past.

Boerenkaas... een aanrader voor de echte kaasliefhebber!!